Groep 5


Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5!

Leuk dat u een kijkje neemt op de pagina van onze klas! Wij zijn een enthousiaste groep van 25 leerlingen. Juf Elise en Juf Carola zijn de juffen van deze klas. Juf Elise werkt van maandag t/m donderdag en Juf Carola werkt op vrijdag.

Bij vragen en-of opmerkingen kunt u een mailtje sturen aan
Juf Elise e.djonge@vpcotholen.nl
Juf Carola c.vdest@vpcotholen.nl

Hier vindt u de link naar de presentatie die gehouden is tijdens de informatieavond

Thema voertuigen
Op dit moment werken wij aan het thema voertuigen. Het taalthema Draaien sluit daar goed bij aan. De kinderen hebben onderzoek gedaan naar verschillende soorten voertuigen. De kinderen hebben hun vragen en antwoorden verwerkt op muurkranten. Ook hebben we Efljes geschreven over dit thema. Tevens zijn wij bezig geweest met het oefenen van de 'korte ei' woorden. De kinderen hebben deze woorden netjes uitgetypt en met een plaatje op de ei-trein geplakt. Samen met groep 5/6 hebben we luchtballonnen geknutseld.

Thema Ziekenhuis
We hebben enthousiast gewerkt aan het thema ziekenhuis. We hebben onder andere geleerd welke beroepen er allemaal zijn in een ziekenhuis, welke ruimtes er allemaal in een ziekenhuis zijn en we hebben onze eigen ziekenhuizen ontworpen door er zelf een plattegrond van te maken. Sommige kinderen hebben zelfs al een legenda toegevoegd!