Groep 3/4


Groep 3/4

Wij zijn een fijne groep 3/4 van 18 kinderen. Er zitten 9 kinderen in groep 3 en 9 kinderen in groep 4.
Juf Jeanet is 5 dagen de leerkracht van deze groep.

Doordat we verschillende leeftijden in onze klas hebben, kunnen we erg goed van en met elkaar leren. We vinden het bijvoorbeeld heerlijk om samen door middel van beweging en spel nieuwe dingen te leren en te ontdekken.
In groep 3 leren we om de dag een nieuwe letter schrijven en lezen. We leren hierdoor ook steeds meer woorden te lezen. We lezen zelfs al echte verhaaltjes in verschillende leesboeken. Ook rekenen we elke dag. Zo zijn we bijvoorbeeld veel bezig met de getallen tot 20. We tellen, leren cijfers schrijven en maken er ook al sommen van!

Ook de kinderen van groep 4 werken elke dag hard. In groep 4 rekenen we op Snappet. Dit is een soort tablet waar we rekenwerk op maken. De tablet zorgt ervoor dat de kinderen steeds op hun eigen niveau verder kunnen oefenen met de leerstof. In groep 4 werken we met staal (voor taal en spelling). Elke week leren we een nieuwe regel aan door middel van robotjes. Af en toe zijn er wat herhalingsweken om de regels goed te herhalen. Met taal werken we over verschillende thema's. We hebben gewerkt over het thema onderweg en vervoer en hebben daarbij bijvoorbeeld geleerd wat pictogrammen zijn en hoe je een reis beschrijft.

Hier vindt u de link naar de presentatie die gehouden is tijdens de informatieavond. Hier kunt u nog meer informatie lezen over deze klas.

Voor vragen kunt u contact opnemen met juf Jeanet. Het e-mailadres van juf Jeanet is: j.aleman@vpcotholen.nl