CNS De Regenboog

2

Welkom in groep 2!

 

Wij zijn 30 vrolijke, leergierige jongens en meisjes en 2 enthousiaste juffen. 

We proberen met en van elkaar te leren en hopen er zo een heel fijn jaar van te maken.

 

juni/juli

De laatste weken voor de vakantie alweer. We bereiden ons voor op het afscheidsfeestje van juf Joke, zij viert dit jaar haar 25-jarig jubileum en gaat aan het einde van het schooljaar met pensioen. Dat moet een heel leuk feestje worden, natuurlijk bedenken de kinderen dit zelf!

We hebben een paar leuke activiteiten gepland staan in deze maanden: het schoolreisje, het uitje ter ere van juf Jokes feestje en de Regenboogdag (laatste schooldag). We hebben er zin in!

april/mei

Het projectthema was dit jaar: het ritme van de Regenboog. We hebben genoten van djembéles, zingen bij de opa's en oma's, dansen, boomwhackers en nog veel meer. Tot slot was er een groots optreden in de Meulvliet, waar alle klassen hun eigen talenten lieten zien. Wat een feestavond was het !

De kinderen worden steeds ouder en wijzer en dat is te merken! Ze kunnen al heel goed samenwerken, helpen, opruimen en problemen (puzzels) oplossen. We genieten van het heerlijke weer en proberen zoveel mogelijk buiten te spelen.

 

februari/maart

We hebben ons rapport ontvangen en de juffen en ouders zijn supertrots op de 30 kanjers in deze groep! We worden steeds zelfstandiger en leren steeds meer letters. We genieten van buitenspelen en samenspelen in de hoeken. De opa's en oma's hebben heerlijk bij ons gegeten en voorgelezen, dat was gezellig! Ook hebben we de verjaardag van de juffen en meesters op school gevierd. Dat was één groot feest met verkleedkleren, lekkere hapjes, spelen en een frietje toe!

De kinderen van groep 2 zijn al zo knap dat ze zelf hebben meegedacht over het nieuwe thema. We willen graag werken, praten en leren over de lente, verhuizen en smelten/bevriezen/verdampen en dat doen we dus! Ook bekijken we hoe plantjes groeien 

december/januari

Hoera, Sinterklaas is in het land! We pakken zelf cadeautjes in en tellen, meten en sorteren. En als het Sinterklaasfeest voorbij is, kijken we alweer uit naar het volgende feest: Kerst! We zingen, knutselen en luisteren naar de verhalen over de komst van de Here Jezus. Af en toe mogen we genieten van spelen in de sneeuw. We maken kerstkaarten voor de mensen in Ten Anker en deze gaan we zelf bezorgen. Ook gaan we daar zingen, wat een feest! Na de kerstmusical door de juffen en meesters genieten we van een welverdiende vakantie.

oktober/november 

Deze weken zijn we volop bezig met de herfst en de Kinderboekenweek (Bibbers in je buik!) en we maken zelfs een eigen boek, waarin al onze verhalen en gedichten staan! We sorteren alle herfstvruchten, maken een kijkdoos en vergelijken onze namen. In de Freek-Vonk-onderzoek-hoek kunnen we van alles leren over van alles!

augustus/september

We hebben de eerste weken gewerkt over Floddertje en de Gruffalo. We weten nu wat letters, woorden en zinnen zijn en hoe een boek in elkaar zit. Elke vrijdag komt groep 7 met ons lezen.

 

Handig:

De schooldeuren gaan om 08:20 uur en 12:50 uur open, zodat we onze dag op tijd kunnen beginnen. We gaan van 08:30 uur tot 12:00 uur naar school en van 13:00 uur tot 15:00 uur.

 

’s Ochtends nuttigen we in een kleine pauze met elkaar een lekkere, gezonde hap. (U kunt uw kind wat fruit of een gezonde koek en iets te drinken meegeven)

Elke donderdag en vrijdag hebben we een fruitdag op onze school.

 

Op vrijdag gaan we gymmen in de speelzaal. Dat doen we in echte gymkleding en op sportschoenen. We oefenen dan om zelf om te kleden, dus aan de papa’s en mama’s wordt gevraagd om op de kinderen op die dag makkelijke kleding aan te laten trekken.

 

Tussen de middag kunnen de kinderen overblijven op school. Mevrouw van Dis is de overblijfcoördinator en elke donderdagochtend heeft u de mogelijkheid een overblijfkaart te kopen voor uw zoon of dochter. Op de overblijflijst bij het lokaal schrijft u op wanneer uw kind overblijft.

 

Wanneer we naar huis gaan en opgehaald worden door de papa’s en mama’s mogen we daar niet meteen naartoe lopen. Groep 2 wacht op de rand van de zandbak. De kinderen moeten tegen de juf zeggen dat ze hun papa, mama, opa of oma, etc. zien en dan mag het kind pas meegenomen worden. Dit in verband met de veiligheid aan de doorgaande weg. Omdat we graag zeker weten dat de kinderen met de juiste persoon mee naar huis gaan, horen we het graag als iemand anders uw kind op komt halen.

 

contact

 

Heeft u een vraag en/of een opmerking?

Dan kunt u altijd een mailtje sturen door op één van de volgende links te klikken: juf Simone Wilsing of juf Joke Buys