CNS De Regenboog

8

Op deze pagina kunt u de actuele huiswerkopdrachten zien. Bij vragen, opmerkingen of waardevolle tips, kunt u altijd een e-mail sturen naar meester Hans.

 

Tomer en Nora zijn door de klas gekozen in de leerlingenraad. Deze raad komt op de volgende woensdagmiddagen bij elkaar: 19 september, 28 november, 30 januari, 17 april en 12 juni. Elke leerlingenraad start om 12:30 uur in het tussenlokaal en duurt ongeveer een half uurtje.

 

DOWNLOADS

Informatieavond 2018-2019 

Woordenlijsten bij de taalthema's van groep 8

Huiswerk Engels

 

Weekplanning 

 

taalthema: Televisie

werkstuk inleveren: 30-11-2018

 

taalthema: Ruimte

werkstuk inleveren: 30-11-2018

         

maandag

22 Start van de 'Wij-week'. 29  

dinsdag

23

gym: 08:30 uur Meulvliet grote zaal

zending

30  

woensdag

24 gym: 08:30 uur Meulvliet kleine zaal 31  

donderdag

25

fruitdag

Ouderavond rondom pesten op social media.

1 fruitdag

vrijdag

26

fruitdag

 

2 fruitdag
zaterdag/zondag 27/28   3/4  
 
oktober
Op woensdag 2 oktober zijn we naar de Oesterdam geweest. Hieronder is een foto te zien van enkele van onze vondsten. Onze stagiair Thomas geeft een les geschiedenis, natuur en aardrijkskunde rondom het thema 'Water in Zeeland'. De informatie uit deze lessen moeten de kinderen verwerken in een eindproduct. Dit eindproduct mogen ze zelf vormgeven. Sommige groepen maken een spel, andere kiezen voor een muurkrant, PowerPoint, handvaardigheidswerkstuk o.i.d.
september
We zijn nu enkele weken bezig en hebben al veel gedaan. Zo hebben we bijvoorbeeld bij het vak taal geleerd dat er in China karakters worden gebruikt om teksten te schrijven. Ook de toonhoogte waarop woorden worden uitgesproken is van groot belang en kan de betekenis van woorden veranderen. Bij handvaardigheid hebben we wereldbollen gekleurd, geknipt, gevouwen en geplakt. We hebben nog veel meer gedaan, maar dat is in groep 8 te zien. Kom eens langs!
augustus
Op maandag 20 augustus zijn we begonnen aan onze eerste schooldag van het schooljaar 2018-2019. Het is een warme zomer geweest, maar na weken vakantie zijn we vol energie gestart. Voor de kinderen van groep 8 is het best een spannend jaar. Tijdens de eerste Kahoot-quiz gaven de kinderen aan dat vooral het kamp, de musical en het besef dat dit hun laaste jaar op onze school is, voor spanning zorgt.