CNS De Regenboog

8

 

WELKOM IN GROEP 8                       


Op deze pagina willen we u de actuele huiswerkopdrachten en de gebeurtenissen uit de klas laten zien. Bij vragen, opmerkingen of waardevolle tips, kunt u altijd een e-mail sturen naar de juf:

Juf Anja

Juf Carlyn


Weekplanning 

 

Deze week  

 

Volgende week

   

juni

 

Musical

 

juni/ juli

 

Musical

maandag

18

 Studiedag

 

25

 

Gym 14.10u-15.00u

 

dinsdag

19

Zending

 

 

 26

Zending

Gym 11.10u-12.00u

woensdag

 20

 

 27

 

donderdag

 21

 

 28

 

vrijdag

 22

 

 29

 

 

zaterdag/ zondag

 23/24

 

 30/01

 

 

Musical

 

In de afgelopen weken hebben we kennis gemaakt met onze superleuke eindmusical. We kijken er naar uit deze voor u als ouders op te voeren! Omdat een goed opgevoerde musical een stevige voorbereiding vereist, werken we vanaf nu aan de hand van een schema. De link naar dat oefenschema vindt u hier. In het schema kunt u zien in welke weken we welke rollen en liedjes/ dans oefenen. Zodoende kunt u daar ook rekening mee houden in het oefenen thuis. 

Leerlingenraad

 

De leerlingenraad komt op de volgende data bijeen tussen 12.30 en ca. 13:00 uur:
8 november 2017, 17 januari, 14 maart en 16 mei 2018. 
Woordenschat


Via deze link kunt u zien met welke woorden we bezig zijn. Leerlingen hoeven deze woorden niet uit hun hoofd te kennen! 

 

Wij-week

In de afgelopen week hebben we tijdens de wij-week stilgestaan bij sociale onderwerpen als vriendschap, sociale media en pesten. Uw kind kan u meer vertellen over de zaken die voorbij gekomen zijn. 

 

Thema China

 

Ons taal-thema van de afgelopen weken was het land China. We hebben dit thema afgesloten met een reisbeurs. Iedere leerling kreeg hier de kans een zelf samengestelde reis naar China aan te bieden, compleet met folder en verkooppraatje. Hun reisbureaus hadden natuurlijk een eigen logo. In de folder waren activiteiten en bezienswaardigheden over de reis te vinden. Opgebouwd met een inleiding, alinea's en tussenkopjes en afgemaakt met mooie plaatjes. Zoals op een 'echte beurs' hadden we sterke, technische mensen nodig en een vriendelijke gastvrouw/gastheer. Groep 7 kwam ons bezoeken tijdens deze geslaagde reisbeurs.