CNS De Regenboog

8

Op deze pagina kunt u de actuele huiswerkopdrachten zien. Bij vragen, opmerkingen of waardevolle tips, kunt u altijd een e-mail sturen naar meester Hans.

 

Tomer en Nora R. zijn door de klas gekozen in de leerlingenraad. Deze raad komt op de volgende woensdagmiddag nog bij elkaar: 12 juni. Elke leerlingenraad start om 12:30 uur in het tussenlokaal en duurt ongeveer een half uurtje.

 

DOWNLOADS

Informatieavond 2018-2019 

Woordenlijsten bij de taalthema's van groep 8

Huiswerk Engels

 

Weekplanning 

 

Taalthema: Toekomst

TypeWorld: thuis oefenen

Musical: thuis je tekst oefenen 

 

Taalthema: Toekomst

TypeWorld: thuis oefenen

Musical: thuis je tekst oefenen

maandag

10 juni Pinksteren 17 toets Engels: Unit 5

dinsdag

11

zending

gym: 08:30 uur Meulvliet grote zaal

toets Engels: woordjes blz. 117 beide kolommen

18

 

 

 

 

 

woensdag

12

 

gym: 08:30 uur Meulvliet kleine zaal

19

 

gym: 08:30 uur Meulvliet kleine zaal

donderdag

13   20  
vrijdag 14   21 Toets geschiedenis H. 5
zaterdag/zondag 15/16   22/23  
 
mei
Na een gezellig schoolkmap in Rucphen, sloten we op 23 mei het project over duurzame energie af. Veel ouders, oma's, opa's en andere belangstellenden kwamen ons werk bekijken. Nog ruim een maand en dan zit de basisschooltijd voor de kinderen erop. De komende weken staan dus voor een groot deel in het teken van de eindmusical.
april
Het was maar een kort maandje, want op 18 april begon om 15:00 uur de meivakantie. Op 12 april deden we mee aan Koningsdag. Op het schoolplein deden we allerlei spelletjes. De groepen waren door elkaar gemixt. Wij moesten als een soort begeleiders met ons groepje langs spelletjes die we zelf mochten kiezen. Het was erg leuk. 
maart
Er is hard gewerkt aan de musical. Een flink stuk van de tekst zit er al in, maar er moet ook nog veel gebeuren. Verder genieten we van de laatste maanden op de basisschool. Het eind komt nu langzamerhand in zicht. De voorbereidingen voor het kamp (15-17 mei) en de projectweek (6-23 mei) zijn al aan de gang. 
februari
Het eerste rapport is mee naar huis en het schooladvies is gegeven. De komende tijd staat dus in het teken van het kiezen van de nieuwe school. Sommige kinderen weten al vrij duidelijk welke school het gaat worden, andere twijfelen nog. Verder hebben we de afscheidsmusical uitgezocht. De komende maanden zullen we hiermee hard aan het werk moeten. Teksten oefenen, liedjes instuderen, etc. er is veel werk te verzetten om op de afscheidsavond, begin juli, te kunnen schitteren.
januari
Na de kerstdagen zijn we in januari begonnen aan de Cito M8-afnames. De resultaten worden begin februari besproken tijdens de rapportgesprekken. De rapportgesprekken in groep 8 duren geen 10, maar 20 minuten. Naast het rapport krijgen de ouders namelijk ook het schooladvies te horen. In februari zijn er veel Open Dagen van het VO. Met het schooladvies op zak kunnen de ouders (en kinderen) een nieuwe school gaan kiezen.
december
Na het vieren van het Sinterklaasfeest hebben we enkele gastlessen gehad van Indigo. Daarin hebben we geleerd over het omgaan met social media en over roken, energydrank, groepsdruk en alcohol. Vervolgens is de kerstboom in de klas opgetuigd. Op donderdag 20 december hebben we op school het kerstfeest gevierd. Eerst hebben we een kerstdiner gehouden en aansluitend de kertviering. De komende twee weken is het kerstvakantie. Op 7 janauri 2019 gaan we weer verder. Allemaal fijne dagen gewenst!
november
In november maken we een start met de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Zo is er bijvoorbeeld een informatieve ouderavond op 12 november en maken we de NIO-toets op 20 november. Verder moeten de kinderen op 30 november hun werkstuk inleveren en zijn we begonnen met de digitale typecursus van TypeWorld. Volop activiteiten dus in deze maand.
oktober
Op woensdag 2 oktober zijn we naar de Oesterdam geweest. Hieronder is een foto te zien van enkele van onze vondsten. Onze stagiair Thomas geeft een les geschiedenis, natuur en aardrijkskunde rondom het thema 'Water in Zeeland'. De informatie uit deze lessen moeten de kinderen verwerken in een eindproduct. Dit eindproduct mogen ze zelf vormgeven. Sommige groepen maken een spel, andere kiezen voor een muurkrant, PowerPoint, handvaardigheidswerkstuk o.i.d. 
september
We zijn nu enkele weken bezig en hebben al veel gedaan. Zo hebben we bijvoorbeeld bij het vak taal geleerd dat er in China karakters worden gebruikt om teksten te schrijven. Ook de toonhoogte waarop woorden worden uitgesproken is van groot belang en kan de betekenis van woorden veranderen. Bij handvaardigheid hebben we wereldbollen gekleurd, geknipt, gevouwen en geplakt. We hebben nog veel meer gedaan, maar dat is in groep 8 te zien. Kom eens langs!
augustus
Op maandag 20 augustus zijn we begonnen aan onze eerste schooldag van het schooljaar 2018-2019. Het is een warme zomer geweest, maar na weken vakantie zijn we vol energie gestart. Voor de kinderen van groep 8 is het best een spannend jaar. Tijdens de eerste Kahoot-quiz gaven de kinderen aan dat vooral het kamp, de musical en het besef dat dit hun laaste jaar op onze school is, voor spanning zorgt.