CNS De Regenboog

8

Op deze pagina kunt u de actuele huiswerkopdrachten zien. Bij vragen, opmerkingen of waardevolle tips, kunt u altijd een e-mail sturen naar meester Hans.

 

Tomer en Nora zijn door de klas gekozen in de leerlingenraad. Deze raad komt op de volgende woensdagmiddagen bij elkaar: 19 september, 28 november, 30 januari, 17 april en 12 juni. Elke leerlingenraad start om 12:30 uur in het tussenlokaal en duurt ongeveer een half uurtje.

 

DOWNLOADS

Informatieavond 2018-2019 

Woordenlijsten bij de taalthema's van groep 8

Huiswerk Engels

 

Weekplanning 

 

taalthema: Ruimte

TypeWorld: thuis ook oefenen 

werkstuk inleveren: 30-11-2018

 

taalthema: Ruimte

TypeWorld: thuis ook oefenen

werkstuk inleveren: 30-11-2018

Deze week: taaltoets (denk aan de woordjes)

maandag

12 nov. Informatieavond Voortgezet Onderwijs op school (start 19:30 uur) 19  

dinsdag

13

gym: 08:30 uur Meulvliet grote zaal

zending

 

20

gym: 08:30 uur Meulvliet grote zaal

zending

Afname NIO

woensdag

14 gym: 08:30 uur Meulvliet kleine zaal 21

DANKDAG (vrij)

donderdag

15

fruitdag

inleveren opdracht 4 stencil werkwoorden

toets EHBO: hoofdstuk 1 en 2 uit het boek.

EHBO-praktijkles (trek s.v.p. geen nieuwe kleding aan en maak lange haren even vast met een elastiekje).

22

fruitdag

Thoolse techniekdag: 13:00 - ca. 15:40 uur

 

vrijdag

16

fruitdag

toets geschiedenis thema 2

Sinterklaaslootje inleveren

23

fruitdag

 

zaterdag/zondag 17/18   24/25  
 
november
In november maken we een start met de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Zo is er bijvoorbeeld een informatieve ouderavond op 12 november en maken we de NIO-toets op 20 november. Verder moeten de kinderen op 30 november hun werkstuk inleveren en zijn we begonnen met de digitale typecursus van TypeWorld. Volop activiteiten dus in deze maand.
oktober
Op woensdag 2 oktober zijn we naar de Oesterdam geweest. Hieronder is een foto te zien van enkele van onze vondsten. Onze stagiair Thomas geeft een les geschiedenis, natuur en aardrijkskunde rondom het thema 'Water in Zeeland'. De informatie uit deze lessen moeten de kinderen verwerken in een eindproduct. Dit eindproduct mogen ze zelf vormgeven. Sommige groepen maken een spel, andere kiezen voor een muurkrant, PowerPoint, handvaardigheidswerkstuk o.i.d. 
september
We zijn nu enkele weken bezig en hebben al veel gedaan. Zo hebben we bijvoorbeeld bij het vak taal geleerd dat er in China karakters worden gebruikt om teksten te schrijven. Ook de toonhoogte waarop woorden worden uitgesproken is van groot belang en kan de betekenis van woorden veranderen. Bij handvaardigheid hebben we wereldbollen gekleurd, geknipt, gevouwen en geplakt. We hebben nog veel meer gedaan, maar dat is in groep 8 te zien. Kom eens langs!
augustus
Op maandag 20 augustus zijn we begonnen aan onze eerste schooldag van het schooljaar 2018-2019. Het is een warme zomer geweest, maar na weken vakantie zijn we vol energie gestart. Voor de kinderen van groep 8 is het best een spannend jaar. Tijdens de eerste Kahoot-quiz gaven de kinderen aan dat vooral het kamp, de musical en het besef dat dit hun laaste jaar op onze school is, voor spanning zorgt.