CNS De Regenboog

8

Op deze pagina kunt u de actuele huiswerkopdrachten zien. Bij vragen, opmerkingen of waardevolle tips, kunt u altijd een e-mail sturen naar meester Hans.

 

Tomer en Nora zijn door de klas gekozen in de leerlingenraad. Deze raad komt op de volgende woensdagmiddagen nog bij elkaar:  30 januari, 17 april en 12 juni. Elke leerlingenraad start om 12:30 uur in het tussenlokaal en duurt ongeveer een half uurtje.

 

DOWNLOADS

Informatieavond 2018-2019 

Woordenlijsten bij de taalthema's van groep 8

Huiswerk Engels

 

Weekplanning 

 

Taalthema: Mysteries

TypeWorld: thuis ook oefenen!

 

 

Taalthema: Mysteries

TypeWorld: thuis ook oefenen!

 

maandag

10   17  

dinsdag

11

 

zending

gym: 08:30 uur Meulvliet grote zaal

toets EHBO: hoofstuk 3 en 4

 

18

zending

gym: 08:30 uur Meulvliet grote zaal

toetsje Engels blz. 71 linker kolom

woensdag

12

 

gym: 08:30 uur Meulvliet kleine zaal

19

 

gym: 08:30 uur Meulvliet kleine zaal

donderdag

13

 

fruitdag

 

20

fruitdag

 

vrijdag

14

 

fruitdag

Toets Engels Unit 2 (blz. 48 en 49)

inleveren titel boekverslag

 

21

 

KERSTVAKANTIE

 

zaterdag/zondag 15/16   22/23 KERSTVAKANTIE
 
november
In november maken we een start met de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Zo is er bijvoorbeeld een informatieve ouderavond op 12 november en maken we de NIO-toets op 20 november. Verder moeten de kinderen op 30 november hun werkstuk inleveren en zijn we begonnen met de digitale typecursus van TypeWorld. Volop activiteiten dus in deze maand.
oktober
Op woensdag 2 oktober zijn we naar de Oesterdam geweest. Hieronder is een foto te zien van enkele van onze vondsten. Onze stagiair Thomas geeft een les geschiedenis, natuur en aardrijkskunde rondom het thema 'Water in Zeeland'. De informatie uit deze lessen moeten de kinderen verwerken in een eindproduct. Dit eindproduct mogen ze zelf vormgeven. Sommige groepen maken een spel, andere kiezen voor een muurkrant, PowerPoint, handvaardigheidswerkstuk o.i.d. 
september
We zijn nu enkele weken bezig en hebben al veel gedaan. Zo hebben we bijvoorbeeld bij het vak taal geleerd dat er in China karakters worden gebruikt om teksten te schrijven. Ook de toonhoogte waarop woorden worden uitgesproken is van groot belang en kan de betekenis van woorden veranderen. Bij handvaardigheid hebben we wereldbollen gekleurd, geknipt, gevouwen en geplakt. We hebben nog veel meer gedaan, maar dat is in groep 8 te zien. Kom eens langs!
augustus
Op maandag 20 augustus zijn we begonnen aan onze eerste schooldag van het schooljaar 2018-2019. Het is een warme zomer geweest, maar na weken vakantie zijn we vol energie gestart. Voor de kinderen van groep 8 is het best een spannend jaar. Tijdens de eerste Kahoot-quiz gaven de kinderen aan dat vooral het kamp, de musical en het besef dat dit hun laaste jaar op onze school is, voor spanning zorgt.