CNS De Regenboog

8

Welkom op de pagina van groep 8. Op deze pagina kunt u de actuele huiswerkopdrachten zien en per maand een stukje lezen van iets dat wij hebben gedaan / meegemaakt in de klas of op school. Bij vragen, opmerkingen en / of waardevolle tips, kunt u altijd een e-mail sturen naar meester Hans.

 

Ruben M. en Deaymirey zijn door de klas gekozen in de leerlingenraad. Deze raad komt op de volgende woensdagmiddag bij elkaar: 18 september en 27 november 2019, 29 januari, 1 april en 10 juni 2020. Elke leerlingenraad start om 12:30 uur in het tussenlokaal en duurt ongeveer een half uurtje. Ruben en Deaymirey, je kunt brood meenemen, zodat je tussen 12:15 en 12:30 uur even kunt eten in het overblijflokaal.

 

DOWNLOADS

Informatie-avond 2019-2020

Woordenlijsten bij de taalthema's van groep 8

Huiswerk Engels

 

Weekplanning

 

Aan deze groene taken kan altijd worden gewerkt:

- Woorden van het taalthema China (zie woordenlijst hierboven). 

- Lezen in een leesboek

 

Aan deze groene taken kan altijd worden gewerkt:

- Woorden van het taalthema China (zie woordenlijst hierboven) 

- Lezen in een leesboek

maandag

21 okt.

 

gym: 14:15 uur Meulvliet kleine zaal

start van de week over pesten (Wij-week)

28 gym: 14:15 uur Meulvliet kleine zaal

dinsdag

22

 

zending

gym: 08:30 uur Meulvliet grote zaal

 

29

zending

gym: 08:30 uur Meulvliet grote zaal

woensdag

23   30

 

 

donderdag

24 Ouderavond (19:00 uur) over het thema pesten  31  
vrijdag 25

 

Inhalen van toetsen voor sommige leerlingen 

 

1 nov.  
zaterdag/zondag 26 / 27   2 / 3  
 
september
Eind september zijn we begonnen aan een project. Dit project was eigenlijk een soort cominatie van het thema van de Kinderbeoekenweek ('Reis mee!'), het taalthema China en het aardrijkskunde hoofdstuk over Zuidoost-Azië. De kinderen in de klas hebben o.a. een eigen onderzoeksvraag beantwoord op hun zelg gekozen wijze. In de praktijk bleek dat sommige groepjes de verwerking op een creatieve wijze deden, terwijl andere groepjes een meer cognitieve verwerking, zoals een muurkrant of een PowerPoint maakten. Op donderdag 10 oktober kunnen de belangstellenden ons werk komen bekijken.
augustus 
Op maandag 19 augustus zijn we begonnen aan ons laatste jaar op de basisschool. Het wordt een spannend en bijzonder jaar. Enkele dingen waarop we ons kunnen verheugen zijn het schoolkamp en de afscheidsmusical. We hebben 27 kinderen in de groep. Eind groep 7 hebben Jorn en Nikki B. afscheid genomen. Ze zijn allebei verhuisd.
Woensdag 21 augustus hebben we een bezoek gebracht aan een optreden van de garde Grenadiers en Jagers in De Meulvliet. In het kader van 75 jaar vrijheid verzorgden zij een muzikaal optreden afgewisseld met zang, filmbeelden, een holoscreen en een verhaal dat door een vertelster werd voorgedragen. Het was zeer indrukwekkend.