CNS De Regenboog

6

Op deze pagina vindt u de informatie van de groep. Wilt u een mailtje sturen, dan kan dat via onderstaande link:

meester Hans: h.vdgriend@vpcotholen.nl

 

Klik hieronder voor het betreffende document:

TAAL

Klik hier voor de woordenlijsten van 'Staal'

SPELLING

Klik hier voor de regelkaart van spelling

GRAMMATICA

Klik hier voor het overzicht van de woordsoorten

Klik hier voor het overzicht van de zinsdelen 

 

HUISWERK ETC. 

 

Dit kan altijd worden gedaan:

 

Oefenen met de (deel)tafels.

Lezen in een leesboek, of informatief boek 

   

Dit kan altijd worden gedaan:

 

Oefenen met de (deel)tafels.

Lezen in een leesboek, of informatief boek

ma. 18 juni studiedag   25  
di. 19

zending

Gym: Meulvliet grote zaal

  26

zending

Gym: Meulvliet grote zaal

wo. 20

Gym: Meulvliet kleine zaal

 

  27

Gym: Meulvliet kleine zaal

 

do. 21     28  
vr. 22 12:00 uur: rapport mee naar huis   29  
za. 23     23  
zo. 24     24  

 

mei

De projectavond die we hielden in De Meulvliet werd goed bezocht en het was erg leuk. Meester Maarten opende de avond met een openingszang i.p.v. een openingswoord. Wij hebben het lied 'Op een onbewoond eiland' van Kinderen voor Kinderen gezongen. Alle andere groepen hebben ook een liedje of een dansje gedaan. Na een uurtje hadden alle groepen zich op het podium laten zien en kon de avond worden afgesloten. Komende maand gaan we op schoolreisje, maar daarover de volgende keer meer.

Tot volgende maand!

 

april

We hebben de maand april afgesloten met de Koningsspelen. Op de velden van de Tholense Boys hebben we samen met de andere Thoolse basisscholen op een sportieve wijze gespeeld. Het was prachtig weer. Voorafgaand aan de Koningsspelen hebben we in De Meulvliet ook nog wedstrijdjes tegen elkaar gehouden op de stormbaan. Na de Koningsspelen hebben we op school geluncht en daarna was het tijd voor de meivakantie. Na de meivakantie gaan we aan de slag met een schoolbreed project rondom het thema: Muziek.

Tot volgende maand!

 

maart

We hebben deze maand flink doorgewerkt. We hebben les gekregen over sparen in 'De Week van het Geld'. Iemand van de bank kwam naar school om samen met ons een spel te spelen. Eind maart vierden we Pasen in de klas. We hebben geluisterd en gezongen. De ouderraad had een heerlijke paaslunch voor ons verzorgd. Begin april moeten we ons werkstuk inleveren en na de meivakantie hebben we nog spreekbeurten. Hierover de komende maanden meer.

Tot volgende maand!

 

februari

Na de uitreiking van ons eerste rapport en een vroege voorjaarsvakantie zijn we begonnen aan de tweede helft van het schooljaar. In deze periode maken we o.a. een werkstuk over een zelfgekozen onderwerp en houden we na de meivakantie een spreekbeurt over het onderwerp van ons werkstuk. We blijven oefenen met de deeltafels. Na de deeltafels van 1 t/m 10 zullen we ook de deeltafels 10 t/m 100 gaan oefenen.  

Tot volgende maand!

 

januari

Na de kerstvakantie zijn we enige weken bezig geweest aan de Cito M6 toetsen. We zijn blij dat deze weer achter de rug zijn. Belangrijker dan deze toetsen is hetgeen we elke dag doen in de klas. Begin februari krijgen we ons eerste rapport. We zijn benieuwd naar onze resultaten. We zitten nu halverwege groep 6 en hebben al veel nieuwe dingen geleerd. De komende weken gaan we er weer flink tegenaan.

Tot volgende maand!

 

december

Na het vieren van het sinterklaasfeest op vrijdag 1 december zijn we aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor de kerstmusical. Op donderdag 21 december zullen de teamleden laten zien wat ze hebben ingestudeerd en kunnen de kinderen volop meezingen met de kerstliederen. Daarna is het tijd voor de kerstvakantie. 

Enkele dagen na de kerstvakantie gaan we al aan de slag met de Cito M6 toetsen. Hier nemen we ruim de tijd voor, zodat we niet alle toetsen in een paar dagen hoeven te doen. We wensen iedereen alvast fijne kerstdagen en een goed 2018.

Tot volgende maand!

 

 

november

Afgelopen maand hebben we hard gewerkt. Het werken met het weekplan, waar we nu enige tijd mee werken, gaat steeds beter. Sommige kinderen werken er al heel zelfstandig mee, terwijl andere kinderen hier meer moeite mee hebben.

We zijn weer begonnen met het schoolfruit. In totaal krijgen we 20 weken lang gratis schoolfruit en -groente aangeboden op donderdag en vrijdag. Lekker en gezond! De laatste week van november hebben we geen huiswerk, zodat we tijd kunnen besteden aan onze sinterklaassurprise en gedicht.

Tot volgende maand!

 

oktober

Begin okober zijn de luistergesprekken geweest. De week erna hadden we herfstvakantie. Na de herfstvakantie hebben we op school wat extra aandacht gegeven aan het thema 'pesten'. Dit doen we elk jaar in de week na de herfstvakantie. Wat de kinderen zelf kunnen/moeten doen tegen pesten is aan bod gekomen. 

De komende weken werken we weer flink door, zodat we starks in de decembermaand ook tijd vrij kunnen maken voor andere zaken die belangrijk zijn buiten het leren.

Tot volgende maand!

 

september

De eerste volle schoolmaand zit erop. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt. Met taal hebben we het eerste thema ('Amsterdam') afgerond. Dit sloot mooi aan bij het eerste geschiedenisthema dat over de VOC ging. Ook met aardrijkskunde en natuur hebben we de eerste hoofdstukken geleerd/gemaakt. 

Begin oktober zijn de luistergesprekken. De ouders mogen dan aan de meester vertellen over hun kind. Door vanuit meerdere kanten het kind te zien/horen krijgen we steeds een beter beeld van de leerling. Kinderen gaan ook een keer naar zichzelf kijken en vragen beantwoorden over zichzelf. Op deze wijze hebben we ons eigen beeld, het beeld van de ouders en het beeld van het kind zelf. 

Tot volgende maand!

 

augustus

We zijn begonnen aan een nieuw schooljaar. 'Klassenbouwers' gebruiken we om te werken aan het groepsklimaat. Door allerlei opdrachten en oefenvormen leren we elkaar beter kennen.

Het eerste huiswerk hebben we ondertussen mee naar huis gekregen. We moeten de tafels gaan herhalen en voor topografie moeten we de provincie Overijssel leren.

Binnenkort begint de leerlingenraad. Vanuit onze klas moeten we twee kinderen kiezen die onze klas gaan vertegenwoordigen in deze raad.

Tijdens de informatieavond in de eerste schoolweek zijn er al veel ouders op school geweest. Over enkele weken hebben de meester en onze ouders een luistergesprek.

Tot volgende maand!