CNS De Regenboog

5

 

Welkom op de pagina van groep 5.

 

Groep 5 bestaat uit 23 enthousiaste leerlingen. Juf Jeanet is de leerkracht van deze groep en werkt van maandag tot en met vrijdag.


  Wilt u een mailtje sturen naar juf Jeanet? Klik dan hier.

 

Huiswerk

Klassendienst deze week:
    Kemi + Hilde

Klassendienst deze week:

Ralph en Tim

Maandag

18 juni
  Studiedag= kinderen vrij

25 juni

 

Dinsdag

19 juni
      Zending 

 

26 juni
     Zending 

 

Woensdag

20 juni

Grammatica toets blok 8


Gym Meulvliet - kleine zaal
11.30 uur - 12.15 uur

    

27 juni

Gym Meulvliet - kleine zaal
11.30 uur - 12.15 uur
  

Donderdag

21 juni

Fruitdag

 

28 juni

 Fruitdag
 

 

 

Vrijdag

22 juni

Fruitdag

Rapport 2 mee

 

Gym Meulvliet - grote zaal
14.15 uur - 15.00 uur

29 juni

Fruitdag

 

 

Gym Meulvliet - grote zaal
14.15 uur - 15.00 uur

 

Spelling

Oefenen met spellingcategorieën kan op: www.bloon.nl

Woordenschat

In de maand  mei en juni werken we met taal over het thema geheimen. Via deze link kunt u thuis praten over dit thema.

 

Olympische winterspelen

Wat de Nederlanders in PyeongChang kunnen, kunnen wij ook! Van curling tot schansspringen.....en zelfs een echte bobslee in de gymzaal!Ook de olympische vlag mocht niet ontbreken. Dat was een geslaagde gymles!

 

                           

 

Teamverjaardag

Op 9 februari hebben we de verjaardag van alle juffen en meesters gevierd. We hebben leuke spelletjes gespeeld met elkaar.  Het was een leuke en gezellige ochtend!

  

 

Voorleesontbijt 

Van 24 januari tot en met 3 februari vinden de nationale voorleesdagen plaats. Op  vrijdag 2 februari zijn er 5 opa's en oma's in de klas geweest om bij ons voor te lezen. Voordat de voorleespret begon, hebben we heerlijk met elkaar kunnen genieten van een ontbijt!

 

  

Sinterklaasfeest

Vrijdag 1 december was het dan zover. We vierden het Sinterklaasfeest! Het was best spannend om voor het eerst een surprise en gedicht te maken. Wat heeft iedereen zijn/haar best gedaan. De surprises zagen er fantastisch uit! Sinterklaas en zijn pieten kwamen ook nog op bezoek in de klas. Ook kreeg Sinterklaas een cadeautje. Naomi en Romy hadden een speciale slinger gemaakt voor Sinterklaas.

 

Wij-week

In de week na de herfstvakantie wordt er extra aandacht gegeven hoe je op een juiste manier met elkaar omgaat in de klas.  We hebben met elkaar over van alles gepraat: Wat is pesten? Wat kun je er tegen doen? Hoe kun je ruzies op een juiste manier oplossen? Welke complimenten kun je aan elkaar geven? De kinderen hebben allerlei dingen bedacht hoe pest-gedrag voorkomen kan worden:

  • We zijn aardig voor elkaar.
  • We zeggen leuke dingen tegen elkaar.
  • Ruzie praten we uit.
  • Voor elkaar klaar staan.
  • Hulp vragen, als we er zelf niet uit komen.
  • We houden onze handen en voeten thuis.

Samen hebben we met elkaar een muur tegen pesten gemaakt. Zie hieronder het resultaat.

 

De Kinderboekenweek

Van 4 oktober t/m 15 oktober hebben we gewerkt over het thema ‘bibbers in je buik.’ We hebben met elkaar gepraat van welke dingen je bibbers in je buik kunt krijgen. Verder hebben we voorgelezen in groep 3. Een aantal dagen eerder hebben we al ons prentenboek gekregen, zodat we goed konden oefenen. Hieronder wat foto’s!

    

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we in de klas een voorleeswedstrijd gehouden. Er hebben een aantal kinderen hieraan meegedaan. Tijdens de wedstrijd las iedereen  een stukje voor uit een zelfgekozen boek. Wat deden ze het allemaal erg goed en daarom was het best moeilijk kiezen! Noud mocht uiteindelijk meedoen aan de schoolfinale. Knap gedaan allemaal! De schoolfinale was wel extra bijzonder dit jaar, want de burgemeester was zelfs aanwezig als jurylid!

Als afsluiting hebben de groepen 5 tot en met 8 een 'bibbershow' gegeven in de hal. Alle kinderen van groep 1 tot en met 4 waren uitgenodigd. Voor het eerst een optreden geven, was best spannend maar ook heel erg leuk!

 

Informatieavond

Wilt u de informatie van de informatieavond nogmaals rustig nalezen? Klik hier!