CNS De Regenboog

3

 

Een kijkje in groep 3!

 

 

In groep 3 zitten 29 gezellige, leuke en leergierige kinderen, 17 jongens en 12 meisjes.  We beginnen iedere morgen met een inloop en aansluitend gaan we daarna vaak in de kring.

We zingen samen leuke liedjes of  hebben  elkaar iets te vragen of te vertellen.  Soms doen we een leuk spelletje in de kring. Vandaar dat we onze kring niet willen missen. 

Tijdens het tussendoortje mogen de leerlingen kijken naar een filmpje uit "Leesdas Lettervos"  of de juf leest een verhaal uit het boek Rintje! Het gaat over een hondje dat allerlei avonturen beleeft.

In de middagen als er niet wordt gegymd spelen we heerlijk in de hoeken of mag er een spelletje gekozen worden. Ook mogen de kinderen kiezen tussen knutselen met een opdracht of zonder opdracht

en kunnen dan zelf bedenken wat ze willen doen.  Dit werken naar keuze  op de middagen noemen we circuit!

 

In de klas leren we lezen met "Zoem de bij ". Dit hoort bij  "Veilig Leren Lezen",  de kimversie. Binnenkort starten we ook met het computerprogramma van "Zoem de bij" en leren de kinderen zelfstandig

te werken op de computer. Met rekenen worden er rekenspelletjes gedaan en kunnen de kinderen via de computer ook rekenopdrachten doen. Kinderen leren zelfstandig te werken en zijn daardoor

meer betrokken met de leerstof. 

Verder gaan we 2x per week naar de gymzaal voor tik- en balspelen of gymmen met toestellen.  We spelen ook buiten op het grote plein. 

Als we hard gewerkt hebben is het tijd voor wat beweging en zingen we bijv. een Engels liedje zoals: If you are happy and you know it clap your hands!

Dat doen we allemaal in groep 3! 

 

 

op maandag, dinsdag en woensdag werkt juf Marian in de groep.

op donderdag en vrijdag werkt juf  Diana in de groep.

 

Wilt u een mailtje sturen naar juf Marian? Klik hier

Wilt u een mailtje sturen naar juf Diana?   klik  hier