CNS De Regenboog

1/2B

 

Welkom in groep 1/2B

 

 

Leuk dat u een kijkje neemt in onze klas! We zijn een gezellige groep met 26 kinderen. Wij gaan altijd naar school op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Dat is heel fijn, want dan zijn we op woensdag lekker vrij! We hebben één juf die altijd bij ons in de klas is; dat is juf Cindy.

 

Op deze pagina kunt u zien wat wij ontdekken en beleven in groep 1/2B!

 

 onze klas

 

In onze kring liggen onze naamkaartjes met een plaatje erop van kikker en zijn vriendjes. Zo weten we waar we die dag mogen zitten en dat onthouden we goed. De kaartjes stoppen we weer in het bakje en dan kijken we gauw welke kinderen de helpende handen zijn naast de juf. 

 

 

                                         http://cnsderegenboog.nl/uploads/images/thumb/kinderboekenweek1-1024x576.jpg

 

 

Overal in onze klas zijn kikker en zijn vriendjes te ontdekken! Maar ook nog een heleboel meer. De komende periode werken we over het thema 'De lente is weer in het land'. Gelukkig is het weer wat beter weer om buiten te spelen, al dat binnen blijven door de regen vonden we niet altijd fijn. We zien nu jonge dieren in de wei, bloesem aan de bomen en nieuwe planten en bloemen gaan bloeien. Het wordt weer warmer, maar hoe komt dat eigenlijk? Dat gaan we de komende tijd ontdekken! Ook leren we over welke dieren uit een ei komen en welke dieren niet. Zouden haaien eieren leggen? 

 

De vorige periode werkten we over het thema 'licht en donker'. We hebben vuurwerk gemaakt op papier, maar ook op het bord; licht in het donker! Onze juf is naar Fins Lapland geweest en liet ons foto's 'zien van het Noorderlicht. Daar wilden we wel meer over weten, zo weten we nu zelfs dat het ontstaat wanneer zonnedeeltjes tegen het magnetische veld om de aarde aan botsen. Eigenlijk is onze aarde een grote magneet met eeen noord en zuidpool. De zonnedeeltjes botsen met de stofjes in de lucht en zo ontstaat er licht in allerlei kleuren wat te zien is in de buurt van de noord of de zuidpool. Wauw! We leren veel over het Noorderlicht en hebben het al op verschillende manieren nagemaakt, met de kralenplank of op papier getekend, op de lichtbak of met de lego.

 

En toen het had gesneeuwd? Toen wilden we natuurlijk ook veel leren over de sneeuw en het ijs. Over ijsberen, pinguïns en andere dieren die van kou houden. Daar gingen we eerst mee aan de slag! Dat kan prima bij ons thema, want sneeuw is wit en wit is niet donker!

We hebben een heleboel geleerd over die mooie sterren en alle planeten. We kennen de volgorde van ons zonnestelsel én we weten zelfs hoe warm of koud het op de planeten is. Wisten jullie dat het op Saturnus altijd stormt? We hebben prachtige boeken gelezen vol plaatjes over de mooie schepping. 

 

 

Wat wij allemaal al weten, daar kletsen we wel over in de kring. Ook over wat we allemaal meemaken op de dagen dat we vrij zijn (woensdag, zaterdag en zondag). Dat doen we met mevrouw Giraffe, dan weten we we goed wie de beurt heeft en mevrouw Giraffe vindt het heerlijk om naar alle weekend- en vakantieverhalen te luisteren. 

 

contact

 

Heeft u een vraag en/of een opmerking?

Dan kunt u altijd een mailtje sturen door op de volgende link te klikken: juf Cindy van der Walle