CNS De Regenboog

1A

 

 

Welkom in groep 1a!

 

 

Leuk dat u een kijkje neemt in onze klas! We zijn nog niet zo lang groep 1a, eerst zaten we met een heleboel kinderen in groep 1. Dat werd wel heel vol! Daarom zijn we in januari 2018 twee groepen geworden: 

Groep 1a bij juf Cindy van der Walle

Groep 1b bij juf Lianne van Chastelet en juf Lianne van der Kooij 

 

 

 

Op deze pagina kunt u zien wat wij ontdekken en beleven op school in groep 1! 

 

 onze klas

 

In onze kring liggen onze naamkaartjes met een plaatje erop van kikker en zijn vriendjes. Zo weten we waar we die dag mogen zitten en dat onthouden we goed. De kaartjes stoppen we weer in het mandje en dan kijken we gauw welke kinderen de helpende handjes zijn naast de juf. 

 

 

                                         http://cnsderegenboog.nl/uploads/images/thumb/kinderboekenweek1-1024x576.jpg

 

 

Overal in onze klas zijn kikker en zijn vriendjes te ontdekken! Maar ook nog een heleboel meer. De komende periode werken we over het thema 'ik zie, ik zie...'

 (wat jij niet ziet en de kleur is... of de vorm is!)

We hebben prachtige verhalen gehoord over Elmer de kleurtjesolifant. We deden zelfs elke dag een andere kleur aan en kregen dan een speciale Elmer-de-olifant-kleuren-opdracht. We hebben gezocht naar de kleur oranje in de héle school, rijmpjes gemaakt met het woord rood, blauwe spullen verzameld en nog veel meer.

 

                                     

 

 

Nu werken we over het verhaal van het kleurenwinkeltje, waar zelfs vormen te koop zijn. Dat vinden we zo leuk, dat we een eigen kleurenwinkeltje zijn begonnen in onze klas!

 

Binnenkort krijgen we weer een paar nieuwe kinderen in de klas. Dat is voor hen wel héél spannend en nieuw. Gelukkig zitten er al 16 kinderen in de klas die al goed weten hoe het gaat in groep 1a die de nieuwe kinderen snel wegwijs maken in onze fijne en gezellige groep. 

 

 Handige weetjes 

 

De schooldeuren gaan om 08:20 uur en 12:50 uur open, zodat we onze dag op tijd kunnen beginnen. We gaan van 08:30 uur tot 12:00 uur naar school en van 13:00 uur tot 15:00 uur.

 

’s Ochtends nuttigen we in een kleine pauze met elkaar een lekkere, gezonde hap. (U kunt uw kind wat fruit of een gezonde koek en iets te drinken meegeven)

Elke donderdag en vrijdag hebben we schoolfruit op school, dit krijgt uw kind van ons.

 

Op vrijdag gaan we gymmen in de speelzaal. Dat doen we in echte gymkleding en op sportschoentjes. We oefenen vanaf de voorjaarsvakantie om zelf om te kleden, dus aan de papa’s en mama’s wordt gevraagd om op de kinderen op die dag makkelijke kleding aan te laten trekken.

 

Uw kind kan tussen de middag overblijven op school. Mevrouw van Dis is de overblijfcoördinator en elke donderdagochtend kunt u een overblijfkaart kopen voor uw zoon of dochter. Op de overblijflijst bij het lokaal schrijft u op wanneer uw kind overblijft.

 

Wanneer we naar huis gaan en opgehaald worden door de papa’s en mama’s mogen we daar niet meteen naartoe lopen. Groep 1a wacht voor de ramen van het lokaal van groep 3. De kinderen moeten tegen de juf zeggen dat ze hun papa, mama, opa of oma, etc. zien en dan mag het kind pas meegenomen worden. Dit in verband met de veiligheid aan de doorgaande weg.

 

contact

 

Heeft u een vraag en/of een opmerking?

Dan kunt u altijd een mailtje sturen door op de volgende link te klikken: juf Cindy van der Walle